ellada

Που να μείνετε στη Μύκονο

Η Μύκονος διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων για διαμονή, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι βασικές οικογενειακές πανσιόν και διαμερίσματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων. Υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές που πιθανότατα θα εξασφαλίσετε κάποιο είδος δωματίου ακόμα κι αν εμφανιστείτε στην υψηλή περίοδο χωρίς κράτηση. Αλλά αν είστε φασαριόζοι με την τιμή και την τοποθεσία, φροντίστε να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα, επειδή τα καλύτερα μέρη συλλέγονται μήνες πριν από την καλοκαιρινή τουριστική εισβολή.

Αν φτάσετε εδώ με πλοίο, θα σας υποδεχτεί ένας υπερβολικά ενθουσιώδης όχλος ιδιοκτητών δωματίων που ανυπομονούν να σας παρασύρουν σε ένα μίνι λεωφορείο που περιμένει. Εάν δεν έχετε κάνει ήδη κράτηση, ίσως χρειαστεί απλώς να πάρετε την τύχη, αλλά μην δεσμευτείτε μέχρι να ελέγξετε το δωμάτιο, την τιμή και τις εγκαταστάσεις. Μερικοί ιδιοκτήτες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν με το να σας χρεώσουν για τη μεταφορά από το λιμάνι του πλοίου στο κατάλυμά τους, ακόμα κι αν αποφασίσετε στη συνέχεια ότι δεν το θέλετε.

Είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε λίγο με το νησί πριν αποφασίσετε πού θα μείνετε. Μεγάλο μέρος των καταλυμάτων βρίσκεται στο κέντρο και γύρω από τη Χώρα της Μυκόνου, αλλά αν θέλετε πραγματικά να κοιμηθείτε το βράδυ, θα είναι καλύτερα να μείνετε στα προάστια ή ακόμα πιο μακριά. Τα στενά σοκάκια της πόλης είναι ασφυκτικά με φθηνά ξενοδοχεία σε στυλ πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια – μερικά γραφικά και γεμάτα χαρακτήρα, άλλα υποβαθμισμένα.

Ξενοδοχεία πολυτελείας

Στην κορυφή της αγοράς, το Belvedere Hotel είναι ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης που προσφέρει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, μια υπέροχη φωτισμένη πισίνα με μπαρ δίπλα στην πισίνα και εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας. Αυτό είναι το ισοδύναμο ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων με μια μεγάλη γκάμα σύγχρονων εγκαταστάσεων, όπως γυμναστήριο, τζακούζι, ατμόλουτρο, home cinema και βιβλιοθήκη CD/DVD. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, που ειδικεύεται στη μεσογειακή κουζίνα, βρίσκεται σε ένα υπέροχα ανακαινισμένο μυκονιάτικο αρχοντικό που χρονολογείται από το 1850.

Οι απαιτητικοί τουρίστες κατευθύνονται στο ξενοδοχείο Ano Mera στο ομώνυμο χωριό της ενδοχώρας, 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας της Μυκόνου. Ενα ξενοδοχείο κορυφαίας κατηγορίας με πισίνα, pool bar, ντίσκο και μεγάλα δωμάτια με μπαλκόνι και ευρύχωρα μπάνια. Το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του δωρεάν μεταφορά στις τοπικές παραλίες και την πόλη.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και διαμερίσματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων για να διαλέξετε στους δρόμους που οδηγούν στα βόρεια και νότια της πόλης, πολλά με θέα στη θάλασσα και πισίνες. Εάν δεν σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοποδήλατο, ελέγξτε πόσο μακριά είναι το ξενοδοχείο που επιλέξατε όσον αφορά την απόσταση με τα πόδια από την πόλη, ειδικά εάν θέλετε να είστε σε κοντινή απόσταση από την τοπική νυχτερινή ζωή.

Όλες οι κύριες παραλίες του νησιού πλαισιώνονται από ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Ένα από τα πιο πολυτελή μέρη για διαμονή έξω από τη Χώρα είναι το Princess of Mykonos Hotel που βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία στον Άγιο Στέφανο στα βόρεια της πόλης. Χτισμένο στο τυπικό κυκλαδίτικο στιλ σε κυβάκια ζάχαρης με μπλε ξύλινα παραθυρόφυλλα, το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελή δωμάτια και εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Κάμπινγκ

Το νησί διαθέτει δύο καλά εξοπλισμένα κάμπινγκ – το ένα στην παραλία Paradise και το άλλο στην κοντινή παραλία Παράγκα. Μίνι λεωφορεία και από τις δύο τοποθεσίες περιμένουν να παγιδεύσουν πιθανούς πελάτες καθώς αποβιβάζονται από τα φέρι