ellada

Συμβουλές για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα ήταν σχετικά ακριβή σε σύγκριση με άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών. Όμως, με περισσότερους από 12 εκατομμύρια τουρίστες να ξεχύνονται τώρα στη χώρα κάθε χρόνο, ο αριθμός των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων μεγαλώνει σαν μανιτάρια και ο έντονος ανταγωνισμός μειώνει τις τιμές σε όλες τις πιο πολυσύχναστες περιοχές και θέρετρα.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην Αθήνα, αλλά προειδοποιήστε ότι η οδήγηση στην πρωτεύουσα είναι πιθανό να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες της ζωής σας. Ο τεράστιος όγκος της κίνησης και ο μπερδεμένος λαβύρινθος των μονόδρομων καθιστούν την πόλη εφιάλτη για τους ξένους οδηγούς (ακόμα και για πολλούς Αθηναίους). Είναι καλύτερο να μετακινηθείτε στην πόλη με τρόλεϊ ή με το μετρό και να νοικιάσετε αυτοκίνητο μόνο εάν σκοπεύετε να περάσετε μερικές μέρες εξερευνώντας την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αν επιβιώσετε από την πρόκληση να βγείτε από την πόλη, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλά συναρπαστικά σημεία ενδιαφέροντος για επίσκεψη σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα. Φυσικά υπάρχουν πολλές εκδρομές με πούλμαν στα κορυφαία τουριστικά σημεία όπως η Ολυμπία, οι Δελφοί, τα Μετέωρα και ο Όλυμπος.

Αλλά με το δικό σας σετ τροχών, θα μπορείτε να εξερευνήσετε τον ελεύθερο χρόνο, να απολαύσετε pit stop σε ταβέρνες δίπλα στο δρόμο (χωρίς ορδές συντρόφων) και να αφιερώσετε χρόνο για να εκτιμήσετε το εκπληκτικό ορεινό τοπίο που κυριαρχεί στην ελληνική ηπειρωτική χώρα.

Η φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου είναι σε αφθονία σε όλα τα πιο δημοφιλή νησιά διακοπών. Τα πρότυπα και οι τιμές των οχημάτων ποικίλλουν πάρα πολύ, γι’ αυτό ελέγξτε μερικές εταιρείες προτού δεσμευτείτε. Η ενοικίαση μοτοποδηλάτων ή σκούτερ είναι ένας αγαπημένος τρόπος για να μετακινηθείτε στις ανώμαλες διαδρομές μερικών από τα μικρότερα νησιά, αλλά σας προειδοποιούμε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται ξένοι μοτοσυκλετιστές κάθε χρόνο.

Στην πραγματικότητα το ποσοστό ατυχημάτων είναι τόσο κακό που το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας συμβουλεύει να μην ενοικιάσετε μοτοσικλέτες στην Ελλάδα. Εάν αποφασίσετε να αγνοήσετε αυτή τη συμβουλή, βεβαιωθείτε ότι φοράτε κράνος σύγκρουσης, το οποίο είναι νομική απαίτηση στην Ελλάδα, αν και δεν θα νομίζατε έτσι εάν κοιτάξετε πολλούς από τους ιθαγενείς μοτοποδηλάτες.

Εάν σκοπεύετε να πάρετε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο σε ένα φέρι ως μέρος της περιήγησής σας στο νησί, θα χρειαστεί να λάβετε ειδική άδεια από την εταιρεία ενοικίασης.

Πολλοί από τους ορεινούς δρόμους με στροφές της χώρας είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, είτε έχουν καταρρεύσει είτε ανύπαρκτα εμπόδια πρόσκρουσης. Οδηγήστε λοιπόν με μεγάλη προσοχή και πάρτε μαζί σας αρκετά μετρητά για να πληρώσετε για βενζίνη αν πρόκειται να ταξιδέψετε μακρύ γιατί πολλά πρατήρια καυσίμων δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες.

 

Πως θα κάνετε μία φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου?

Για να κλείσετε μια φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Έρευνα τιμών:

Χρησιμοποιήστε τις διαδικτυακές πλατφόρμες σύγκρισης τιμών για να δείτε τις τιμές από διάφορες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι ιστότοποι για ενοικίαση αυτοκινήτου, μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις καλύτερες προσφορές.

Προγραμματισμός:

Όσο πιο νωρίς κλείσετε το αυτοκίνητο, τόσο καλύτερες τιμές είναι πιθανό να βρείτε. Επίσης, ελέγξτε αν υπάρχουν τιμές εκτός σεζόν που μπορεί να είναι φθηνότερες.

Επιλογή αυτοκινήτου:

Τα μικρότερα αυτοκίνητα είναι συνήθως φθηνότερα για ενοικίαση. Εάν δεν χρειάζεστε μεγάλο χώρο, μια μικρότερη επιλογή θα μπορούσε να είναι πιο οικονομική.

Έλεγχος πολιτικής καυσίμων:

Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν φθηνότερες τιμές ενοικίασης, αλλά σας χρεώνουν για έναν πλήρης δεξαμενή καυσίμου στο τέλος της περιόδου ενοικίασης.

Αποφύγετε τα έξτρα:

Πράγματα όπως το GPS, η παιδική καθίσματα και τα επιπλέον οδηγοί μπορεί να αυξήσουν το κόστος της ενοικίασης. Πάντα ελέγχετε τι περιλαμβάνει η τιμή πριν κάνετε την κράτησή σας.

Ασφάλεια:

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συχνά προσφέρουν τη δική τους ασφάλιση, αλλά μπορεί να έχετε ήδη κάποια κάλυψη μέσω της πιστωτικής σας κάρτας ή της προσωπικής σας ασφάλισης αυτοκινήτου. Ελέγξτε τις υπάρχουσες πολιτικές σας για να δείτε αν μπορείτε να αποφύγετε την πληρωμή για πρόσθετη ασφάλιση.

Ελέγξτε τις τοπικές εταιρείες: Ενώ οι διεθνείς εταιρείες μπορεί να είναι πιο γνωστές, μερικές φορές οι τοπικές εταιρείες προσφέρουν καλύτερες τιμές.

Θυμηθείτε να διαβάζετε πάντα τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν κάνετε την κράτησή σας για να αποφύγετε τυχόν επιπλέον χρεώσεις.

Εταιρίες ενοικιασης αυτοκινήτων

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επισκέπτες και κατοίκους. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς είναι:

Avis: Παγκοσμίως γνωστή εταιρεία με ένα ευρύ δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα.
Hertz: Μια άλλη διεθνής εταιρεία που λειτουργεί σε πολλές πόλεις και αεροδρόμια της Ελλάδας.
Sixt: Γερμανική εταιρεία με μεγάλη παρουσία στην Ελλάδα.
Europcar: Διεθνής εταιρεία με δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά.
Auto Union: Μια τοπική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με ισχυρή παρουσία, ιδιαίτερα στις ελληνικές νησιωτικές περιοχές.
Budget: Αυτή η εταιρεία προσφέρει μια ποικιλία από επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων σε προσιτές τιμές.