Ιστορία της Μυκόνου
Η Μύκονος κατοικείται για πάνω από 3.000 χρόνια. Εμφανίζεται ακόμη και στην αρχαία ελληνική μυθολογία ως τόπος μάχης μεταξύ του Δία και των Τιτάνων. Σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία της, η θέση του και ο ρόλος της ως θαλάσσιου εμπορικού σταθμού την έκαναν περιζήτητο νησί οι μεγάλες ναυτικές δυνάμεις της Μεσογείου.
Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Ενετοί και οι Οθωμανοί διεκδίκησαν τη Μύκονο για μια χρονική περίοδο. Με την Ελληνική Επανάσταση το 1830, το νησί έπεσε ξανά στα χέρια των Ελλήνων, όπου και παραμένει έκτοτε.
Οι λάτρεις της ιστορίας που θέλουν να εξερευνήσουν την κληρονομιά του νησιού δεν χρειάζεται να κοιτάξουν πέρα από την αρχιτεκτονική του. Δύο γραφικά παραδείγματα είναι οι αιωνόβιοι βενετσιάνοι ανεμόμυλοι που εξακολουθούν να πλαισιώνουν τους παραθαλάσσιους λόφους και το αρχαίο, δαιδαλώδες τοπίο της Χώρας (σκόπιμα σχεδιασμένο για να μπερδεύει και να εμποδίζει τους πειρατές που λεηλατούσαν το νησί ). Αλλά τα πιο προφανή ιστορικά αντικείμενα, και μακράν τα πιο πολυάριθμα, είναι οι εκκλησίες.
Η Ελλάδα έχει αμέτρητες εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια και η Μύκονος δεν αποτελεί εξαίρεση. έχει περίπου 365 εκκλησίες (μία για κάθε μέρα του χρόνου), αλλά ο ακριβής αριθμός εξακολουθεί να είναι πολύ συζητημένος. Οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ως προς το μέγεθος, την ηλικία και το σχέδιο. Η Παναγία η Παραπορτιανή, μια από τις πιο γνωστές εκκλησίες στην Ελλάδα, χτίστηκε μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα και είναι στην πραγματικότητα πέντε εκκλησίες σε μία.
Ανεξάρτητα από το στυλ ή την εποχή, κάθε εκκλησία στη Μύκονο έχει μια μοναδική ιστορία και ιστορία. Για τον στοχαστικό ταξιδιώτη που χρειάζεται λίγη ησυχία και προβληματισμό, αυτά τα κτίρια παρέχουν μια σύντομη ανάπαυλα από την ηλιόλουστη φασαρία και φασαρία του τουρισμού. Και δεν είναι ποτέ μακριά μεταξύ τους, με σχεδόν μια σε κάθε γωνία. Απλά να είστε ευσυνείδητοι να μην μπείτε με ρουχα διακοπων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας