Φολέγανδρος

ΥΔΡΑ

Η Ύδρα είναι ένα από τα νησιά του Σαρωνικού και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο απο τα νησιά του Σαρωνικού, και πολλές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν σπίτια εδώ ή να περνούν τις διακοπές τους σε αυτό το όμορφο νησί. Ακόμη κι αν έχει καλή νυχτερινή ζωή, είναι ήσυχη, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες δεν επιτρέπονται.

Οι κάτοικοι της Ύδρας ζουν από τον τουρισμό σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχουν και μερικοί που ασχολούνται με την αλιεία και την γεωργία. Η Ύδρα επίσης εχει ένα μεγάλο ποσοστό απο καλλιτέχνες και πολλούς ξένος που έχουν εγκατασταθεί στο νησί μόνιμα. Επειδή είναι κοντά στην Αθήνα, πολλοί νησιώτες εργάζονται στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Η Ύδρα ήταν τις δόξες της στη δεκαετία του 60 όπου οι Έλληνες μεγιστάνες και εφοπλιστές την είχαν κάνει στέκι όπως αργότερα έγινε η Μύκονος. Παρόλα αυτά το νησί δεν παύει μέχρι σήμερα να προσελκύει ενα μεγάλο αριθμό τουρισμού.

 

Ιστορία

Η Ύδρα έχει κατοικηθεί ήδη πριν από την προϊστορική εποχή, και ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν η πατρίδα του της Ύδρας - το φοβερό τέρας που σκότωσε ο Ηρακλής στη Λέρνη, έτσι πήρε και το όνομα του το νησί.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την αρχαία ιστορία της Ύδρας, αλλά το νησί θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον 15ο αιώνα, όταν οι κάτοικοι από την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά αναζήτησαν καταφύγιο εδώ απο τους πειρατές και τους Τούρκους.

Η Ύδρα είχε ένα σημαντικό στόλο κατά τον 18ο αιώνα και μερικές φορές ονομάζονταν "Μικρή Αγγλία" λόγω του εμπορίου της. Ήταν ένα από τα ισχυρότερα νησιά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας το 1821, και συνέβαλε με τον τεράστιο στόλο των 130 πλοίων.

Αξιοθέατα

Η πολη της Ύδρας είναι ένα υπέροχο μέρος για περιπάτους. Πολλά από τα κτίρια και τα αρχοντικά της Ύδρας χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα, και είναι χτισμένα γύρω από το λιμάνι. Εδώ, μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές γκαλερί, τις εκκλησίες του Αγίου Κωνσταντίνου, της Παναγίας (με ένα ψηλό πύργο του ρολογιού) και του Αγίου Ιωάννου.

Υπάρχουν πολλά μοναστήρια στο νησί ανοιχτά για τους επισκέπτες. Το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Ευπραξίας και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία βρίσκονται και τα δυο στο βουνό Έρως και προσφέρουν μοναδική θέα.

Άλλα μοναστήρια ειναι της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Ματρώνης και η Μονή της Γεννήσεως Θεοτόκου Ζούρβας. Τα δύο τελευταία είναι γυναίκεια μοναστήρια.

Δραστηριότητες

Εκτός από χαλάρωση, κολύμπι ή ψαροντούφεκο, μπορείτε επίσης να κάνετε ημερήσιες εκδρομές στα γειτονικά νησιά στις Σπέτσες, καθώς και να επισκεφτείτε το Ναύπλιο, τις Μυκήνες και την Επίδαυρο.
Παραλίες

Παραλίες

Οι παραλίες στην Ύδρα είναι με βότσαλα και οι πιο δημοφιλής είναι ο Μόλος, η Παλαμίδα και τα Καμίνια, που είναι η πιο αμμώδης.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση

Η Ύδρα έχει μια πολύ καλή και ποικίλη νυχτερινή ζωή. Τα περισσότερα στέκια είναι αρκετά εξελιγμένα και χαλαρά, αλλά υπάρχουν και μπαράκια όπου μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί.

Φαγητό και Εστιατόρια

Μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακή ελληνική και διεθνή κουζίνα στα πολλά εστιατόρια της Ύδρας.

Ψώνια και αγορές

Παρόλο που μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα εδώ, το πιο χαρακτηριστικό πράγμα για να αγοράσετε στην Ύδρα είναι χρυσά κοσμήματα και πολύτιμους λίθους απο τα κοσμηματοπωλεία στην παραλία.

Συγκοινωνίες

Σχεδόν όλα τα οχήματα είναι απαγορευμένα στην Ύδρα, οπότε θα πρέπει να συνηθίσετε το περπάτημα η μια βόλτα με γαϊδουράκια. Υπάρχουν, επίσης, καΐκια που μπορούν να σας μεταφέρουν σε κάποια από τις παραλίες.

Δρομολόγια

Ο ευκολότερος τρόπος για να έρθετε είναι με το πλοίο ή ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά. Το νησί έχει επίσης δρομολόγια προς και από τον Πόρο και Σπέτσες.

Υδρα ξενοδοχεια

Πληροφορίες για Υδρα

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Πληθυσμός: περίπου 800 κωδικός: 22980
Τράπεζες ΑΤΜ: ναι Ταχυδρομείο 52262
Ιντερνετ καφέ: Λιμεναρχείο 52279
Ψηλότερο βουνό: Αστυνομία: 52205
Τιμές : μετριες Τουριστικές Πληροφορίες: 52184
Ένοικιαζωμενα δωμάτια Νοσοκομείο 53150